Logo-Joralfran

Els 4 punts de manteniment més importants (Part 2)

Oli

Per mantenir el teu cotxe funcionant en les millors condicions, cal canviar l’oli de forma regular, ja que aquest es deteriora amb el temps i el filtre es bloqueja amb contaminants. Cada quant s’ha de realitzar aquest procés depèn dels hàbits de conducció i el tipus de vehicle. Normalment els fabricants solen donar una indicació al manual d’usuari de la periodicitat recomanada pels canvis d’oli.

Així doncs, a l’hora d’analitzar quan canviar l’oli del cotxe, el més important és seguir les pautes que marca el fabricant del nostre vehicle. Pot passar que el cotxe porti un període llarg de temps i el vehicle s’hagi fet servir poc; no importa. És millor canviar l’oli tant pel deteriorament que hagi sofert al càrter amb el cotxe aturat, com per les arrencades del motor en fred. És convenient que sàpigues que l’oli del motor pateix més si fas molts desplaçaments curts en el dia que si fas un viatge llarg i per carretera.

Si l’oli amb el qual conduïm no està en bon estat podem provocar el desgast prematur del cotxe. Els símptomes solen ser un consum elevat d’oli, i en aquest moment ja és tard; no obstant això, en cap cas s’haurien de superar els 30.000 km amb el mateix oli, del tipus que sigui.

Revisió preventiva

A Joralfran estarem encantats de donar-li consell i ajudar-lo amb el nostre know-how i la nostra experiència.