Logo-Joralfran

Els 4 punts de manteniment més importants (Part 4)

Pastilles de fre

No hi ha res més important que el seu vehicle sigui capaç d’aturar-se. Per tant, els frens són la part més important. No obstant això, és curiós com els sistemes de frenada sovint fallen o no funcionen a ple rendiment, i això és sobretot per la nostra pròpia culpa.

Cap vehicle s’aturarà de manera efectiva amb les pastilles de fre desgastades. Ningú vol acabar topant amb un obstacle o tenir un accident pel fet que el vehicle no s’ha aturat. Així doncs, és important canviar les pastilles de fre. La raó d’això és perquè és necessari per obtenir el màxim rendiment del seu sistema de frenada.

A vegades comprovar l’estat del sistema de frenada és una operació una mica complicada, sobretot si el nostre cotxe porta llandes d’acer. En aquest cas segurament s’ha de desmuntar la roda per mirar que queda de pastilles. Per comprovar com portem el desgast de les pastilles necessitem visió directa de les mateixes. Òbviament no anem a desmuntar les rodes per revisar les pastilles cada mes com és recomanable amb l’estat dels pneumàtics o el nivell d’oli, hem de mirar-les quan tinguem indicis que les pastilles estan arribant al seu final de vida útil.

Aquests indicis poden ser diversos, el més normal és l’avisador acústic de desgast que porten pràcticament totes les pastilles de fre que es venen actualment. Aquest avisador fa que quan frenem sentim un so agut quan la pastilla està arribant al final de la seva vida útil. Molta gent passa olímpicament d’aquest so, perquè han estat (i són) molts els cotxes en què les pastilles sonen pràcticament des del primer dia després de posar-les i òbviament la pastilla no es gasta en una setmana.

El millor és que si sospitem que les pastilles estan arribant al final de la seva vida útil passem per un taller autoritzat a fer una bona revisió.

Revisió preventiva

A Joralfran estarem encantats de donar-li consell i ajudar-lo amb el nostre know-how i la nostra experiència.