Logo-Joralfran

Com guardar els pneumàtics d’hivern del seu cotxe

La primavera està finalment aquí i és el moment de canviar els pneumàtics d’hivern per als de totes les estacions o els d’estiu si no ho ha fet. Aquests són alguns consells per emmagatzemar adequadament els pneumàtics i idees d’on emmagatzemar-los si tens poc espai:

Rentar

Els pneumàtics són una part vital del seu vehicle. Per tant és recomanable abans d’emmagatzemar els seus pneumàtics d’hivern, rentar-los amb sabó i aigua per eliminar la brutícia de la carretera i pols dels frens. És aconsellable assecar les rodes abans de guardar-les i no aplicar condicionadors de pneumàtics.

Comprovar l’estat dels pneumàtics

Aquest és un bon moment per inspeccionar l’estat dels pneumàtics, a la recerca d’esquerdes i deteriorament de la goma. Comproveu la profunditat dels pneumàtics; si està a prop o en l’indicador de desgast, necessitarà un nou joc de pneumàtics per a la propera temporada d’hivern. Demani’ns pressupost abans de fer aquesta compra.

Contacteu amb Joralfran.

Demani pressupost abans de fer aquesta compra.

Inspecció detallada

Amb un tornavís, es poden triar les petites pedres encallades entre els blocs de la goma de manera que la banda de rodament no quedi estirada. Reviseu la pressió dels pneumàtics i ajusteu-la a la PSI recomanada.

Mantingueu els pneumàtics a l’interior

L’aspecte més important d’emmagatzematge de pneumàtics és mantenir-los en un lloc interior amb clima controlat com el seu soterrani, garatge amb calefacció o taller. No deixeu els pneumàtics fora de sotmetre’ls a elements de la naturalesa. Els raigs ultraviolats del sol disminueixen la vida útil dels pneumàtics. La pluja i altres inclemències meteorològiques també accelerar la degradació dels pneumàtics.

Emmagatzematge a casa

Si l’emmagatzematge de pneumàtics es fa a casa, cal mantenir-los allunyats dels motors elèctrics que emeten monòxid de carboni, com ara una calefacció a gas, etc. Mantingui’ls en un lloc fresc, sec i lliure de fluctuacions d’humitat.

Traster

Moltes persones opten per emmagatzemar pneumàtics al seu garatge. Cal recordar que si hi ha grans fluctuacions de temperatura o humitat aquest no és un entorn ideal. Està bé apilar els pneumàtics un sobre l’altre, però sempre és millor posar cartró o una tovallola entre els pneumàtics per evitar que les llantes es ratllin (si els pneumàtics estan muntats en les llantes).

Accessoris

Finalemnt cal recordar que hi ha una gran varietat d’accessoris d’emmagatzematge de pneumàtics disponibles, com ara bastidors de pneumàtics, estands i prestatges.