Logo-Joralfran

Els 4 punts de manteniment més importants (Part 3)

Filtre d’aire

Els motors de combustió interna necessiten una barreja de combustible i aire per funcionar. Sense aire (oxigen), els combustibles de gasolina o dièsel no poden cremar i proporcionar l’energia necessària per alimentar el motor. L’aire que s’utilitza per al motor necessita ser netejat abans d’entrar al motor, en cas contrari la brutícia, la pols, i altres partícules s’acumulen i poden causar problemes al motor. A mesura que la brutícia i la pols entren al motor, aquestes comencen a fregar les parts metàl·liques essencials, fent que es desgastin amb el temps. Costa molt menys canviar un filtre d’aire brut que no canviar parts del motor al qual protegeix.

A més, els motors moderns depenen d’una mescla molt precisa d’aire i combustible per tal de funcionar correctament. Quan el motor no té suficient aire, la relació es veu compromesa i requereix més potència del seu motor. Un filtre d’aire net permet entrar la quantitat correcta d’aire en el nostre motor i també atrapa la brutícia que el pot danyar.

Així doncs queda clara la importància d’un filtre d’aire net. Però, amb quina freqüència ha de ser reemplaçat? Normalment els fabricants ja tenen establert un temps entre canvis. Tot i això és recomanable que si durant una revisió el tècnic diu que necessita ser reemplaçat, no ho posposi. Com a norma general seria recomanable canviar-lo cada 15.000 o 20.000 quilòmetres. Tanmateix, això pot variar depenent de la seva conducció i altres factors ambientals.

Revisió preventiva

A Joralfran estarem encantats de donar-li consell i ajudar-lo amb el nostre know-how i la nostra experiència.